Om IS IT A BIRD

Indenfor på kontoret

Indenfor på kontoret

Mønstergenkendelse

Mønstergenkendelse

Lys og lamper

Fasan og post-its

Jeppe og lamper

DSC_0340

Chill udenfor

Chill udenfor

Reol

Vores tilgang

Hos IS IT A BIRD identificerer vi mønstre i behov, adfærd og aspirationer blandt mennesker. Brugerindsigterne er vores afsæt og ledetråd i udvikling og nytænkning af organisationer, produkter og services.

Vi arbejder fra et undersøgende og nysgerrigt udgangspunkt og omsætter altid til konkrete koncepter og løsninger. Vi inddrager kompetencer på tværs af discipliner og skaber derved agile resultater rustet til en verden i konstant forandring.

Vores overbevisning

Vi tror på, at fremtidens løsninger ikke altid kan bygge på fortidens erfaringer, hvorfor vi må åbne os mod det nye. Det kræver mod og vilje, hvis vi ikke blot vil reproducere det eksisterende, men derimod vil være skabere af løsninger til fremtidens behov.

Vores navn

IS IT A BIRD er en litterær reference til Superman – en mand med særlige evner når samfundsudfordringer kalder på en radikal ny løsning. Samtidig essensen af vores tilgang til innovation, altid undrende, sansende og med et andet svar end det umiddelbart nærliggende.

Vores historie

IS IT A BIRD er grundlagt i sommeren 2011 af Line Groes ud fra en drøm om at skabe positive, vedvarende forandringer for virksomheder og organisationer. Og med en enkel vision: At blive Danmarks førende innovationsbureau, hvor højtbegavede og kreative mennesker trives og sætter sit mærke på verden.

Vores team

Vores ekspertise spænder over en bred vifte af discipliner, der gør det muligt at udvikle løsninger på tværs af felter og brancher. Diversitet i kompetencer, personligheder og synspunkter er grundpillen i et spirende innovationsmiljø. Vi er drevet af vores medarbejdere – en gruppe af innovationsnørder, originale tænkere og passionerede praktikere.

 

 

Komplekse udfordringer kræver

et interdisciplinært team

Hjernen

Line Groes

Adm. direktør, partner

Er i IS IT A BIRD kvinden med overblik og udsyn, men engagerer sig også i opgaver, bl.a. for fødevare-, transport- og offentlig sektor. Line er derudover en landets førende eksperter i adfærdsdesign og besidder en række tillidshverv, herunder medlem af Københavns Erhvervsråd og Center for Offentlig Innovations innovationspanel. Har en fortid som både embedsmand og innovatør i hhv. Økonomi- og Erhvervsministeriet, Mindlab og Innovation Center Copenhagen (icph) før hun tog sagen i egen hånd. Passioneret, farverig og direkte i sin stil. Uddannet sociolog suppleret med et studie af U-theory hos Otto Scharmer på MIT.

line@isitabird.dk
+45 42 68 38 68

Læs Lines indlæg

Rasmus Thomsen

Designdirektør, partner

Dækker i IS IT A BIRD konceptudviklingsprocesser, rådgivning i strategisk innovation og opbygning af innovationskapacitet i organisationer. Har en lang karriere som innovationskonsulent og leder i DR bag sig og har udviklet alt fra Ramasjang, TV!TV!TV! til radioavis og vejret. Uformel og kreativ i sin stil. Uddannet cand.it, design, kommunikation og medier suppleret med studie i Design Thinking fra Stanford University.

rasmus@isitabird.dk
+45 60 57 27 27

Læs Rasmus' indlæg

Ida Vesterdal

Ledende Innovationskonsulent

Ida er skarp i koblingen mellem dyb brugerforståelse og udvikling af strategisk innovation. Hun har gennem en årrække været leder i Novo Nordisk, bla. af en intern innovationsenhed, og derfra opbygget evnen til at navigere sikkert som leder af innovationsprocesser og kreative teams. Før dette var Ida founding partner i designbureauet Via Design, hvor hun har hjulpet en lang række kunder med produkt- og service innovation samt opbygning af innovationskapacitet. Ida er oprindeligt uddannet kulturanalytiker og hendes force ligger i koblingen af en lang række discipliner såsom design antropologi, design tænkning og forretningsudvikling.

ida@isitabird.dk
+45 60 17 73 40

Birgitte Hansen-Hoeck

Økonomichef

Birgitte har ansvaret for IS IT A BIRDs økonomi og administration, herunder HR og IT. Med sine mange års erfaring med økonomi og ledelse, er det Birgittes opgave at sikre de optimale rammer for IS IT A BIRDs fortsatte udvikling og vækst. Birgitte har erfaring fra mange forskellige brancher og har senest arbejdet i en humanitær organisation.

birgitte@isitabird.dk
+45 23 31 52 35

Pernille Christel Westhoff

Office Manager

Pernille er IS IT A BIRDs erfarne office manager, som sikrer den daglige trivsel og struktur i et miljø med høj puls og mange kreative hjerner. Pernilles ansvar er at holde styr på kontoret, bogholderi, løn og andre administrative opgaver.
Pernille har tidligere arbejdet i SAS's VIP afdeling og haft egen kaffe butik på Strandvejen.

pernille@isitabird.dk
+45 71 99 77 28

Louise Vang Jensen

Seniorkonsulent (på barsel)

Er IS IT A BIRDs skarpe iagttager og grundige analytiker, der indsamler, omsætter og forankrer indsigt i menneskers adfærd. Har tidligere arbejdet med kvalitativ research, brugerinddragelse og innovation i rådgivningsvirksomheden Hausenberg og på Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI). Dedikeret, tillidsvækkende og udadvendt i sin stil. Uddannet cand.scient.anth. fra Københavns Universitet suppleret med urbane studier på Freie Universität, Berlin.

louise@isitabird.dk

Peter Nørregård

Seniorkonsulent

Peter er en erfaren konsulent med speciale i user experience, innovation og servicedesign. Peter har stor erfaring i at drive koncept- og forretningsudviklinginitiativer i større organisationer. Han har blandet andet ledt og deltaget i en række interne innovationsprojekter i blandt andet Maersk Line og Alm. Brand. Direkte, reflekteret og uformel i sin stil.

Kandidat i Informatik og Design fra Aarhus Universitet.

peter@isitabird.dk

Anna Juhl Pedersen

Konsulent

Anna er antropolog med sans for at se det eksotiske i de ellers banale måder mennesker skaber mening i deres liv på. Er empatisk og åbensindet i sin stil, stærk i kvalitative metoder og går eksplorativt og nysgerrigt til opgaverne. Med feltarbejdsarbejdserfaringer fra USA og Danmark, har Anna tilegnet sig kompetencer i at omsætte brogede indsigter til konkrete anbefalinger.

Cand.scient. anth fra Københavns Universitet

anna@isitabird.dk

Søren Højland Boesen

Strategisk Designer

Designingeniør med teknisk indsigt og strategisk overblik. Søren arbejder med servicedesign, facilitering af kreative processer og designstrategi. Har tidligere arbejdet for DTU og Index Awards og har vundet flere designpriser, senest J.C. Jacobsen Special Award. MSc i Design og Innovation fra Danmarks Tekniske Universitet suppleret med studier på EAFIT University i Colombia i industrielt design og kandidatstudier på TU Delft i Holland i Strategic Product Design.

soren@isitabird.dk
+45 71 74 58 97

Læs Sørens blogindlæg

Emilie Stuhr Andersen

Konsulent

Som kulturanalytiker skaber Emilie dybe antropologiske indsigter om alt det der foregår mellem mennesker. Emilie interesserer sig særligt for spændingsfeltet mellem menneskelig motivation, adfærd og klimaproblematikker. Har tidligere arbejdet med forankring af Nykredits klima- og miljøstrategi og brugerinddragelsesprocesser i Københavns Kommune.

Uddannet cand. mag. i Anvendt kulturanalyse, fra Københavns Universitet med en bachelor i antropologi fra samme sted.

emilie@isitabird.dk
+ 45 71 74 14 40

Thea Refsgaard

Konsulent

Som antropolog har Thea interesse for at skabe dybdegående indsigter, som sætter fokus på den menneskelige vinkel. Særligt interesserer Thea sig for at undersøge og forstå de sociale og kulturelle dimensioner af emner som sygdom, sundhed og social ulighed.

Cand. scient. anth fra Københavns Universitet

thea@isitabird.dk

Kenneth Darre

Strategisk Designer

Kenneth er en hybrid; en visuelt begavet designer med strategisk kapacitet. Han bruger indsigter om mennesker og forretninger som kreativt springbræt, og kan identificere og transformere komplekse problemstillinger til stærke kreative koncepter.

Kenneth har en baggrund indenfor filmproduktion, og er uddannet designer fra Kunstakademiets Designskole. Han har tidligere arbejdet på et af landets førende reklamebureauer, hvor han udviklede koncepter og kampagner for blandt andet TrygFonden, DTU, Økologisk Landsforening, Dansk Industri, Kræftens Bekæmpelse og MSD.

kenneth@isitabird.dk

Katey Diamond

Konsulent

Katey har flere års erfaring med at arbejde med kvalitativ research hos et større design research bureau i London, hvor hun arbejdede med internationale kunder så som Unilever GSK og Britvic. Hun elsker at rejse og har for nyligt taget det store skridt og flyttet fra London til København. Katey bruger adfærdsøkonomi til at forstå brugeres forhold til nye produkter og services, med særlig fokus på forbrugsvarer.

Kandidat i produktdesign fra University of Leeds

katey@isitabird.dk
+45 71 74 51 75

Jeppe W. Lange

Juniorkonsulent

Jeppe bidrager hos IS IT A BIRD med eksplorativ og kvalitativ research og analyse. Jeppe er særligt interesseret i at omsætte viden og indsigter til vedkommende og levende sprog. Har tidligere arbejdet som projektleder for Distortion Festival.
BA i sociologi fra Københavns Universitet suppleret med studier i kommunikation og journalistik fra Northeastern University, Boston.

jeppe@isitabird.dk

Victor Wille Holm

Juniorkonsulent

Victor bidrager hos IS IT A BIRD til alt fra dybdegående kvalitativ research og analyse til kvantitativ dataindsamling og talknuseri. Victor er en faglig nørd med en særlig interesse for hvordan mennesker påvirkes af de kulturelle kontekster de indgår i, og hvordan små ændringer kan påvirke store sammenhænge. Er rolig og varm i sin stil og har tidligere arbejdet med dataindsamling hos Signal Arkitekter.
Victor læser sociologi på Københavns Universitet og har studeret kultursociologi på University of British Columbia, Vancouver.

victor@isitabird.dk

Sneha Cyriac

Servicedesigner

Efter ophold i Indien, Sverige, USA og Brazilien har Sneha nu slået sig ned i København for at blive IS IT A BIRDS nye service designer. Hun har arbejdet med produkt- og servicedesignprojekter inden for både det offentlige og private og hendes designevner spænder vidt, lige fra fabrikation af digitalt indhold, til at designe løsninger på offentlige sundhedsudfordringer i landområder i Indien. Hendes interesse er de sociale, psykologiske og kulturelle aspekter af design.
BA i Industrielt Design fra California College of the Arts, suppleret med studier på Konstfack University i Stockholm og Escola da Cidade i Sao Paulo.

sneha@isitabird.dk

Maria Sterup Brigsted

Juniorkonsulent

Maria bidrager i IS IT A BIRD med kvalitativ research og analyse. Hendes store faglige interesse er sammenhængen mellem innovation, kreativitet og leg, hvilket hun udforskede i bachelorprojektet ”At lege er at skabe”. Hun har tidligere arbejdet med praktisk etnografi og interviews hos Perspective Lab.
BA i antropologi ved Københavns Universitet.

maria@isitabird.dk

Bjørn Fibiger-Jensen

Konsulent

Med en kulturanalytisk og etnografisk baggrund er Bjørn specialiseret i forstå de sociale og kulturelle dynamikker, der påvirker menneskelig adfærd. Derudover er Bjørn optaget af samspillet mellem mennesker og digitale teknologier, hvilket bragte ham til London for at tage en master i Digital Antropologi. Bjørn har tidligere arbejdet for DR Medieforskning, hvor han arbejdede med kvalitativ research af danskernes medievaner.
MSc i Digital Antropologi fra University College London.

bjorn@isitabird.dk
+45 71 74 90 94

Jakob Blæsberg Lauritsen

Junior Konsulent

Jakob er antropolog med stor interesse i spændingsfeltet mellem socialvidenskab og design. Med andre ord banker hans antropologiske hjerte for, hvordan fagets kvalitative indsigter kan bruges til at skabe mere hensigtsmæssige fremtider til fordel for brugere, kunder, medarbejdere o.l. Elsker at nørde alt fra antropologiske teorier til jazzmusik og cykling.
Kandidatstuderende i antropologi med specialisering i bl.a. design- og organisationsantropologi. Ligeledes BA i antropologi; begge dele på Aarhus Universitet.

jakob@isitabird.dk

Pernille Have

Design intern

Med en baggrund som grafisk designer er Pernille skarp til at skabe visuelle præsentationer og fortællinger med en klar rød tråd. Hun udvikler designmaterialer, der styrker IS IT A BIRDS arbejde med brugerinddragelse og indsamling af kvalitativ data og er særlig interesseret i at forstå menneskers brug af teknologi og digitale medier i hverdagen, og hvordan denne brug er med til at forme os som mennesker.
Ved siden af sit arbejde hos IS IT A BIRD er hun ved at afslutte en bachelor i Digitale Medier og Design på IT-Universitetet.

pernillehave@isitabird.dk

Anne-Katrine Wisén

Researcher

Med en antropologisk og designteknologisk baggrund går Anne-Katrine til projekter med et åbent og nysgerrigt blik, for at forstå menneskers erkendte og ikke erkendte behov fra hverdagslivet. Hun har erfaring med kvalitativ research hos Kantar Gallup, hvor hun arbejdede med at strukturere og formidle menneskelige indsigter til konkrete koncepter eller værktøjer. Derudover interesserer hun sig for bæredygtighed, teknologi og byens udvikling.
AP Graduate in Design, Technology and Business fra KEA Københavns Erhvervsakademi og Bsc Antropologi fra Københavns Universitet

anne-katrine@isitabird.dk

Maya Møller-Jensen

Researcher

Som researcher bidrager Maya med udforskende research og analyse. Maya har en særlig interesse for det eksotiske og en faglig interesse for, hvordan indsigter fra vidt forskellige projekter og områder kan samtænkes til nye og innovative løsninger. Samtidig er Maya en sprognørd, der bekymrer sig om, hvor kommaet sidder.
BA i antropologi fra Københavns Universitet suppleret med studier i visuel kultur fra Boğaziçi University, Istanbul.

maya@isitabird.dk

Jill Hawkins

Freelance Trendkonsulent

Jill er en selvstændig trendkonsulent der samarbejder med IIAB. I de sidste 10 år har hun arbejdet med at forstå mennesker, afkode kulturtendenser og med at identificere nye kommercielle muligheder for en lang række internationale brands, bureauer og i akademia. Med en fortid som modedesigner er hun kreativ i sin tilgang, men har samtidig stærk forretningsforståelse og et strategisk blik for nye fremtidsmuligheder bygget på mange års erfaring med blandt andet Nike, Converse, ALSO, H&M, The Sun og en lang række forskellige bureauer.