Næste IIAB Talk: Offentlig Innovation – er det muligt?

Den gode historie om offentlig innovation handler ofte om ildsjælen, der trodser systemet og mod alle odds lykkedes med at drive nyt frem. Er det et sygdomstegn, som vi skal kurere? Eller er det et vilkår, som vi skal acceptere og måske endda hylde?

Temaet for næste IIAB Talk er offentlig innovation. Vi stiller skarpt på, hvordan vi organiserer innovation bedst muligt i en sektor, hvor innovation i udgangspunktet har svære vilkår. Der er mindst to store innovationsudfordringer. Det er en politisk styret organisation og det er en driftsorganisation. Hvad giver denne kombination reelt af innovationsmuligheder?

Den indre logik i det offentlige kan nemt blive, at hvis du fucker up på en vigtig kerneydelse, så rammer det pressen meget hurtigt, din minister eller borgmester kommer i problemet, og det gør du derved også. Så hvorfor egentlig orke besværet med at prøve nye ting af?

Denne forsigtighed giver en tendens til, at man isolerer innovation i projekter – som aflukkede innovative eksperimenter. Det giver udviklings- og innovationskonsulenter, der er adskilt fra resten af driftsorganisationen. For det andet isoleres innovationsprojekter, således at risikoen ved at fucke up er minimal for organisationen. Det er godt i forhold til at please det politiske niveau og gøre innovation ”tåleligt”, men rigtig skidt i forhold til at udvikle den offentlige sektor. Hvis risikoen ikke må ”smitte af” på driften, så gør innovationen det nok heller ikke. Men ender vi så ikke med at give Innovationshøjden meget dårlige vilkår?

Dette er noget af det, som vores talere vil reflektere over. Vi arbejder stadig på programmet, men kan foreløbig præsentere disse to talere:

Diana Arsovic Nielsen der er  leder af Innovationshuset i Københavns Kommune. Innovationshuset arbejder med at skabe netværk og systematisere arbejdet med innovation i kommunen. Diana er uddannet industriel designer, og har tidligere været direktør for Syddansk Sundhedsinnovation.

Ulrik Jungersen, Designchef i Kolding Kommune. Ulrik har siden 2013 været leder af kommunens designsekretariat, der har som mål at bruge design tænkning til at innovere de kommunale opgaver. Ulrik er uddannet guldsmed og har tidligere været leder af House of Design, institutleder ved Designskolen Kolding samt projektleder og udviklingskonsulent. Han har et bredt netværk og er aktiv i internationale fora for designforskning og erhvervsudvikling.

Du tilmelder dig her

Ingen kommentarer endnu.

Skriv et svar